VÝBĚR Z NAŠÍ NABÍDKY ŘECKÝCH BÍLÍCH, RŮŽOVÝCH,
ČERVENÝCH VÍN A LIHOVIN
|
AGIORITIKOS - bílé, známkové víno jakostní polosuché, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Agioritikos Topikos Oinos), Odrůdy: ATHYRI, ASSYRTIKO, RODITIS
Charakter: AGIORITIKOS je víno zlatavého roucha, svěží květnaté vůně, polosuché a plné v chuti s citrusovým dozníváním připomínajícím limetku.
Teplota servírování: 10 - 12 °C
|
|
AGIORITIKOS - růžové, známkové víno jakostní polosuché, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Agioritikos Topikos Oinos), Odrůdy: LIMNIO, RODITIS, XINOMAVRO
Charakter: AGIORITIKOS ROSE je víno lososově zbarvené,s vůní připomínající rozkvetlé růže a lesní ovoce, s chutí červeného rybízu a malin na patře.
Teplota servírování: 12 °C
|
|
MAKEDONIKOS - červené, známkové víno jakostní polosuché, obsah alkoholu max. 12,5 %, (Makedonikos Topikos Oinos), odrůdy: XINOMAVRO, MOSCHOMAVRO
Charakter: MAKEDONIKOS červené je živé, svěží víno s nádechem fialek a červeného peckovitého ovoce. Na patře je polosuché, středně tělnaté a harmonické.
Teplota servírování: 17 °C
|
|
RETSINA ATTIKIS - bílé, odrůdové víno jakostní suché, s přích. pryskyřice, obsah alkoholu max. 11,8 %, (Attikis Topikos Oinos Traditional appellation – T.A), odrůdy: 100 % SAVATIANO
Charakter: RETSINA ATTIKIS T.A. je víno pocházející z Attiky, která se nachází ve středním Řecku. Toto víno má zlatavou barvu se zelenkavým nádechem, typické aroma po borovicové pryskyřici a vyznačuje se suchou svěží chutí.
Teplota servírování: 10 °C
|
|
RETSINA - růžové, známkové víno jakostní suché, s přích. pryskyřice, obsah alkoholu max. 11,5 %, (Traditional appellation – T.A.), odrůdy: ATHIRI, ASSYRTIKO, RODITIS
Charakter: RETSINA ROSÉ je další typicky řecké víno, tentokrát růžové barvy s příchutí piniové pryskyřice a jemnou vůní po červených plodech.
Teplota servírování: 12°C
|
|
BLANC - bílé, známkové víno jakostní suché, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Agion Oros Topikos Oinos- Severní Řecko), odrůdy: RODITIS, ZOUMIATIS
Charakter: BLANC je suché bílé víno světle slámové barvy se zelenkavým nádechem s aroma a chutí připomínajícími zralá zelená jablka Granny Smith a čistou, svěží dochutí.
Teplota servírování: 9 -12 °C
|
|
IMIGLYKOS - červené, známkové víno jakostní polosladké, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Imiglikos Topikos Oinos - Severní Řecko)
Charakter: IMIGLIKOS červené je kvalitní červené víno, polosladké, s jemnou vůní, ušlechtilou chutí a příjemným závěrem.
Teplota servírování: 15-16 °C
|
|
IMIGLYKOS - bílé, známkové víno jakostní polosladké, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Imiglikos Topikos Oinos - Severní Řecko), Charakter: IMIGLIKOS bílé je kvalitní bílé víno, polosladké, s příjemným ovocným aroma a čistou lahodnou chutí.
Teplota servírování: 10-12°C
|
|
THESSALIKOS - bílé, známkové víno jakostní suché, obsah alkoholu max. 12,0 %, (Thessalikos Topikos Oinos), odrůdy: RODITIS, BATIKI
Charakter: THESSALIKOS je víno světle slámového šatu s vůní ovoce připomínající zelená jablka, suché, svěží, plné a harmonické v chuti.
Teplota servírování: 10 - 12 °C
|
|
SAMOS - bílé, odrůdové víno jakostní sladké, obsah alkoholu max. 15,5 %, (Samos, O.P.E.), odrůdy: 100 % MOSCATOS z ostrova Samos
Charakter: muškátové víno SAMOS je bohaté, vazké víno zlatavo-žluté barvy. Jeho elegantní vůně je jemně aromatická po zralých broskvích a citrusovém ovoci a medovým nádechem. Na patře se projevuje sladkou, avšak vyváženou chutí se svěžími kyselinkami a medovým odchodem.
Teplota servírování: jako Aperitiv 8 °C, jako Digestiv 10 °C
|
|
MAKEDONIKO TSIPOURO - Lihovina s příchutí, nejstarší tradiční řecký destilát.
TSIPOURO je čirá lihovina s jemným anýzovým aroma, vhodná k typickým řeckým předkrmům, obsah alkoholu 44,0 %. Tento destilát se připravuje dvojitou destilací nakvašených vinných výlisků „tsipoura“ v měděných destilačních nádobách, starým, lety ověřeným postupem.
|
|
MOSCATOS LIMNOS - bílé, odrůdové víno jakostní sladké, obsah alkoholu max. 15,5 %, (Moscatos of Limnos, O.P.E.), odrůdy: 100 % MOSCATOS ALEXANDRIAS z ostrova Linmos
Charakter: muškátové víno MOSCATOS LIMNOS je bohaté víno zlatavé barvy, medové vůně hroznů muškátu a citrusového ovoce s jemnou sladkou chutí na patře a medovým odchodem.
Teplota servírování: jako Aperitiv 8 °C, jako Digestiv 10 °C
|
|
OUZO OLYMPIC
OUZO je lihovina s příchutí, tradiční řecký destilát.
OUZO je čirá lihovina s výrazným anýzovým aroma, obsah alkoholu 40,0 %. Nejznámější řecký destilát, typický svou chutí, vůní a barvou. Jeho chuť a vůni mu dodává společná destilace s aromatickými bylinami. Nejvýraznější z nich je anýz, ale v pozadí je řada dalších, např. kmín nebo koryandr. Přesné složení směsi bylin je tajemstvím každého výrobce.
|
|
OUZO KOLONA
OUZO je vhodné jako aperitiv nebo digestiv, lze pít samotné, s ledem nebo ředěné vodou a lze z něj míchat i výtečné koktejly.
|
|